Malin och Aktris innan tävling

Vi köpte Köhls Aktris som kompis till vårt första welshsto Zamba 1999. Det visade sig att Aktris var den som vi skulle satsa på. Hon fick Alyssa 2001 e. Paddock Camargue RW 91. Alyssa sålde vi och vi fick dra ner lite på vår verksamhet 2004 pga att vi inte hade något eget stall. Aktris var då utlånad till Agnetha Hjortsparre i 2½ år som fru till Downland Jaguar. Första fölet hos Agnetha kom 5 april 2005. Det blev en Alice. Hon föddes fux, men blev vit. Alice var pigg och busig. Alice ar nu såld och nedkom våren -09 med ett barnbarn till Aktris, en hingst e. Speksbosch Diablo. Andra fölet med Jaguar kom 6 maj 2006, det blev en Alexander. Han föddes också fux, och kommer även han att bli vit. Alexander har även han hunnit skaffa barnbarn till Aktris, ett sto u. Natty Lass xx.
Hos oss har hon sedan fått Kardél Aspencade 2007 och Kardél Annefi 2008, som så tragiskt lämnade oss bara en dag gammal. Både var e. Vita Nova's Hanassie RP 153. 2009 fick hon Kardél Alfred e. Downland Wild Fowler RW 117. Han är hennes bästa avkomma hittills. 2010 har hon fått ett stoföl e. Arhults Waldemar KWB 158, Kardél Adwen. Vårt efterlängtade stoföl efter Aktris. Hon ska bli kvar hos oss. Hon är helt enastående i våra ögon. Bra i typen, rejäla ben och har utmärkta gångarter. Klart bästa avkomman av alla!

Aktris har varit pigg och glad i hela sitt liv hos oss. Senast för några veckor sedan sprang hon och brallade runt med ungstona i hagen. Det var så underbart att se. På morgonen 28 november 2011 ringde Aina mig på och sa att Aktris inte var pigg och inte ville äta. Jag åkte dit och då låg hon i hagen med de andra hästarna runt sig. Bara det är ju en signal på att något är fel. Jag tog in henne i en box och ringde veterinär. Han kom på eftermiddagen och då hade han per telefon sagt till mig att gå med henne och att hon inte fick lägga sig. Det tydde ju på att han trodde det var kolik, vilket jag inte alls hade trott från början, mer att hjärtat inte orkade eller så. Vetrinären kom och kände på henne, inga typiska tecken på kolik, men han behandlade mot det iallafall. Hon fick smärtstillande, B-vitamin och dropp. Han skulle sedan informera jourhavande om läget ifall hon inte skulle bli bättre. Det blev hon inte utan vi fick ringa på kvällen och Kristina kom till oss och tittade på henne. Förgiftningssymptom, sa hon!? Ekollonen är giftiga i år, kanske är det det. Cirkulationen var dålig och hon hade hög puls och snabb andning. Vi tog beslutet att hon skulle få natten på sig att vända och börja äta och dricka. Hon fick smärtstillande och Kristina gav mig en spruta till morgonen om hon inte blev bättre. Fairy fick vara inne och hålla henne sällskap. På morgonen hade Aktris inte rört maten men att försökt dricka, men det blev bara blaskande av det, sa Aina. Nytt samtal till Kristina och vi kom överens om att hon skulle få somna in. Vi diskuterade med Kristina om förgiftningen och vi kom fram till att det troligen var melanomknölar, dvs cancer, som tryckte på hennes njurar som hade utlöst det akuta tillståndet. Allt tydde på det. Madeleine Hjortsparre var så gullig och hjälpte mig både på kvällen och sedan på förmiddagen när Kristina kom och vi gick bort till begravningsplatsen där Aktris lugnt fick somna in. Nu ligger hon i vår vackra skogsbacke tillsammans med Lancelot. Tack Aktris för all glädje och kunskap du har skänkt oss genom åren! Sov gott och hälsa Alexander och Annefi!


Aktris 1991-2011

Köhls Aktris RW 1173
Aktris fick guld på Sydwelshs utställning -06!

Aktris meriter:

Aktris föl:

Aktris är en i raden av flera välmeriterade helsyskon:

Aktris och Malin

Köhls Aktris RW 1173

Balans
RWR 5
Ernford Jester
RWR 3
Paith Astronaut WSB 7516
Cawdor Jessie WSB 23644
Heolddu Rosie
RW 409
Bengad Laburnum WSB 9208
Wernypentre Relight WSB 16407
Kulltorps Ikéa
RWR 35
Coed Coch Barwn
RW 2
Criban Victor WSB 1775
Berwyn Beauty WSB 9270
Revel Pence
RW 306
Moorfields Tabasco WSB 8146
Twyford Penny WSB 14612


Aktris och Kardél Alfred på beteAktris är en rackare på att tigga godis. Såhär gör hon när hon tigger och när godiset är slut blir hon sur!

Aktris och Alice
Aktris är sugen på godis! Aktris betar medan vi passar Alice
Aktris och Jaguar Kärleksparet