Kardel Alfred

Aktris fick 10/5 -09 sitt åttonde föl, Kardel Alfred e. Downland Wild Fowler RW 117. Han är född fux, men har skimlat av, så nu är han grå. Han är nog det hittills finaste föl Aktris fått. Han är mycket trevlig och lätt att handskas med. Han är redan vittberest, har varit på utställning, med mamma på både betäckning och ultraljud. Inga problem med någonting, lugn och cool!
Efter avvänjning i februari, så gick han tillsammans med kompisen Hällgonet i trädgårdshagen och sedan tillbringade de två sommaren på hingstbete på Öland hos Karin Franzén, Bjärby Ponnystuteri. Vid hemkomsten fick han sedan sällskap av storebrodern Aspencade och kompisen Lancelot hela vintern. Då var de fyra "pojkar" i hagen, tillkommit har Frasse och Prinsen och försvunnit har tyvärr Lancelot gjort. En liten harmonisk flock som trivdes ihop.
Alfred visades för SWF:S kvalitetsbok 1 april 2012, men nådde tyvärr inte ända fram. Han fick 36 poäng och är kastrerad. Alfred har löshoppat några gånger och presterat bra, 75 com högt och 70 brett, det som krävs på 3-årstest. Han är oerhört lätt att jobba med och lär sig meddetsamma. Han är inte rädd för något utan betydligt säkrare att rida än många äldre hästar.Bättre ponny får man leta efter!

Alfred är utlånad till Annika med familj i Rydbo och står på Broknäs. Lisa rider honom för bl a Arnold Assarsson i hoppning. Malins kompis Karin Palmér tränar Lisa och Alfred i vanliga fall och det går superbra. 1 september 2013 visades Alfred för kvalitetsbedömning i Norrtälje. Det gick mycket bra och han fick 41 poäng och utmärkelse både i hoppning 8,8 poäng och i gångarter 7,77 poäng. Vi är så stolta och nöjda med honom. Han har i och med detta meriterat sin mamma för Elit.

Alfreds meriter:


Kardel Alfred och Lisa Lindberg på SPAF:s 6-årschampionat i dressyr.

Kardel Alfred

Downland Wild Fowler
RW 117
Downland Arcady
WSB 24511
Downland Mohawk H8173
Downland Cornelia WSB 19719
Downland Moonwalk
WSB 56785
Downland Chevalier WSB 3951
Mere Fire Myth No 12295-FS 2
Köhls Aktris
RW 1173
Balans
RWR 5
Ernford Jester RWR 3
Heolddu Rosie RW 409
Kulltorps Ikéa
RWR 35
Coed Coch Barwn RW 2
Revel Pence RW 306


Alfred på kvalitetsbedömningen i Norrtälje 2013.


Alfred på hingstvisning i Växjö 2012.


Alfred vilar en tidig sommarmorgon


Matdags med kompisen Hällgonet


Alfred i december 2009

Alfred


Afred diar Aktris medan Malin kollar att allt är OK


Alfred och Malin på SWF:s utställning i Nybro. Det regnade kraftigt tidvis!