Våra får


Kvällsmat i fårhagen. Lammen vilar gärna i det gamla hösilaget.

Besättningen är MV3-klassad och vi har ingen fotröta. Vi har just nu 13 tackor, korsning 90% finull och 10% texel. Baggen som vi har använt, Grånos, var 75% pälsfår (gotlandsfår) och 25% leicester. Lamningen är avklarad utan komplikationer. Första lammen kom 1 april och det sista 27 april. Det blev 20 lamm på 12 tackor, 12 tacklamm och 8 bagglamm. En tacka har inte lammat och hon ser inte dräktig ut.

Vi säljer lammlådor till de som är intresserade. Vi slaktar i mitten av oktober med leverans några dagar senare. Hör gärna av er vid intresse. Lammen har gått ute hela sitt liv på stora naturbeten. Bagglammen avskiljs efter drygt 100 dagar från sina mammor och får sedan gå tillsammans på ett nytt bete. De får vänja sig att gå in och ut i transporten på ett lugnt sätt i god tid innan vi transporterar dem till slakteriet. Allt för att de ska få en så lugn och stressfri sista resa som möjligt. Köttet är i stort sett ekologiskt, men vi är inte certifierade. Vi har hösilage från egna åkrar som är obesprutade.

Vi säljer även lammskinn. De är tvättbara och lokalt beredda.

Välkomna med intresseanmälningar.marie(a)welshponny.se


Cirka har fått hjälp med att få ut årets sista lamm, ett stort tacklamm.


Ett av våra tacklamm.


Vårt svarta lamm, Doris lille bagglamm.


Lammen vilar medan tackorna äter kvällsmat.


Betesbild försommaren.