Florian

Fairy lurade oss återigen. Vi har inte lyckats pricka in någon av hennes fölningar. Aina var ute i stallet vid fem, inget föl. När vi sedan kom vid halv sju stod han där så stadigt. Han började dia själv och efterbörden kom av sig självt, så skönt att slippa allt mankemang efteråt. Fölet var starkt och stadigt från början, inga veka kotor eller vingel. Humör hade han också, försökte sparka bakut när vi kom för nära. Färgen var vi lite osäkra på, han såg ut som en fux, men pappa är ju isabell, så man vet ju aldrig. Nu är vi säkra på att han är fux. Han nar två vita bakfötter och några vita hårstån i pannan. Fairy och Florian fick gå inne om nätterna de första 14 dagarna eftersom han är född 17 april och det var rätt kallt och regnigt i början. Den 1 maj släppte vi ut dem på bete tillsammans med de andra stona. Lekkamrater blev Hällene, 1 årigt russ och Adwen 2-årigt sektion B-sto.
Florian fick lämna sin mamma i slutet av november. Han och kompisen Alfred fick flytta ihop med Florians storebror Prinsen och hans kompis Frasse. Det går utmärkt och Florian är väldigt självständig och tuff. Han klarar sig jättebra i flocken, fast han är yngst. Han älskar äventyr och utmaningar. I september 2013 kastrerade vi Florian och han och kompisen Pommac delade vinterhage med stona. Det funkade utmärkt och han är så gudasnäll. För ett par år sedan var han lekfabror till Lyndon, vårt wpb föl, också det funkade mycket bra.
Florian har även varit hos Malin i Oretorp för att bli regelbundet riden. Han har gått i skogen med ryttare i alla tre gångarterna och är mycket arbetad på töm, allt utan problem. Efter det flyttade han till tävlingsryttare Rebecca Vejdenmo som sällskap till hennes tävlingshäst. Där blev han också vidareutbildad. Florian är utlånad till Vera och står på Torsås Ryttares anläggning. Han ska tränas och tävlas i hoppning.

Florians meriter:

  • Visad på SWF:s lokalutställning på Udden 2012, 88878=39 poäng: Välutvecklad, maskulin. Tendens till underhals, bra bål, muskulöst kors, bra svansansättning. Välbenad, korrekt. Taktmässig, spänd skritt. Taktmässig, energisk trav. Domare: Carl Trock, DK.


Kardel Florian, september 2013.

Kardel Florian

Henfynyw Tywysog RWC 3 MENAI RANCHER
36116, m.fux/C
TREVALLION JR
21860 sv/D
Menai Rachel 79609 fux/C
Henfynyw Rhosyn-Saron 96291 isab/C
PARC MARVEL 18919 br/C
Henfynyw Beauty 85046 gsv/C
Fairylight Express
RWD 47
(fux)
Derwen Tennessee Express
RWD 3
(svart)
Derwen Railway Express
WSB 19035 (svart)
Derwen Tawela WSB 65614
Sundawn RWD 32 Derwen Romeo RWD 1(svart)
Lyckås Aurora RWD 13


Första utställningen på Udden 16 september 2012.


Florian och Alfred i nya hagen


Florain på sommarbete med mamma Fairy


Florian 1½ vecka gammal


Skönt att vila i boxen


Full rulle från början


Det är bäst hos mamma


Nyfödd liten krabat