Kardel Amazing Grace

29 april fölade Adwen sitt första föl. Hon hade tydliga vaxproppar och då brukar det vara fölning inom ett dygn, och det stämde. Jag kollade henne vid 2 på natten, inget föl och hon var inte ens svettig. När jag sedan kom vid 4 så stod lillan där så fint. Efterbörden kom ut när jag var där så jag fick undan den och sedan såg jag att hon diade. Vår lilla Kardel Amazing Grace ser faktiskt ut att få förbli fux. Hon är inte det minsta grå någonstans, har inga vita ringar runt ögonen och är ljus om benen. Så härligt om det kunde vara så! Det visar att Adwen är heterozygot skimmel. Det är goda nyheter. ToppenWaldemar har tydligen inte lämnat sin skimmelgen till henne. Grace ska stanna hos oss är det tänkt. I vinter bor Grace hos Malin för miljöträning. Hon har sällskap av Maverick. Två behändiga ponnyer att handskas med. Grace är lugnet själv och är inte rädd för något än så länge. Vi visade Grace för kvalitetsboken på Sydwelshs utställning i Bjärsjölagård 1 juli. Hon fick guld, vilket innebär avelsdiplom, och så blev hon Juniorchampion och bästa svenskfödda welsh sek B-sto ett år eller äldre. Så roligt! Grace är dräktig med Maverick. Hon tog sig sent, så hon kommer att föla oktober - januari någon gång. Grace är såld till Tyra som framtida tävlingsponny i hoppning. Där ska hon också få sitt föl. Pga ändrade familjeförhållanden så är Grace tillbaka hos oss tillsammans med sin dotter Amzing Fideli. Grace är nu till salu igen. Hon är mycket riden i skog och mark och i paddock. Hon är hoppad, men inte så mycket. Hon är känslig för ryttarens hjälper men orädd. Hon söker en hästvan familj som vill ut och tävla.

Graces meriter:

  • Visad på SSPFs utställning i Nybro 2015: 98878=40 poäng: Stor, välutvecklad. Vackert huvud, välformad hals, välmusklat kors. Rättställd. Taktmässig skritt, kunde gripa för sig mer fram. Taktmässig, lätt och energisk trav. Domare Birgitta Larsson.
  • Visad på Sydwelshs utställning i Bjärsjölagård 2018: Guld: Good of type, could have more expression. A bit straight in head, eyes should be bigger, short in back, front could be longer. Slopy quarter, could have more bone, long camin(?)bone in back leg. Could cover more ground, could be stronger behind. Trott nice and elegant. Domare Rhodé van Praat, Vennebo stud, Holland.
  • Avelsdiplom och kvalitetsbokförd KWB 1475.
  • Gångartsutmärkelse 7,92, Kvalitetsbedömningen i Nybro 2019. 132 cm mankhöjd.
Graces föl:

Kardel Amazing Grace

Downland Wild Fowler
RW 117
Downland Arcady
WSB 24511
Downland Mohawk H8173
Downland Cornelia WSB 19719
Downland Moonwalk
WSB 56785
Downland Chevalier WSB 3951
Mere Fire Myth No 12295-FS 2
Kardel Adwen
KWB 1431
Arhults Waldemar
KWB 158
Downland Jaguar
WSB 56685
Cottrell Wild Rose
RW 1009
Köhls Aktris
RW 1173
Balans
RWR 5
Kulltorps Ikéa
RWR 35


Grace fick avelsdiplom och blev kvalitetsbokförd med KWB 1475 vid SWFs avelskonferens 2018.


Grace fick Guld och vann sin klass på Sydwelshs utställning i Bjärsjölagård 180701. Duktig visare var Madeleine Hjortsparre.


Grace vann flera rosetter och en vandringspokal.


Systrarna Joyce och Grace.


Grace fick 40 poäng på utställningen i Nybro 23 augusti 2015